Džemati koji djeluju u sklopu Islamske zajednice u BiH jučer su počeli s mektebskom poukom.  Odlasku u džamije i mektebe mališani su se obradovali, raduje ih to što će u učionicama i pred muallimima učiti sufaru, ajete iz Časnog Kur’ana, družiti se sa svojim vršnjacima, jer to nisu mogli prošle godine, s obzirom da je dio pouke bio organizovan online zbog pandemije korona virusa.  

Povodom napada na imama Karađoz-begove džamije u Mostaru hafiza Jusuf-ef. Bećoju predsjednik OO (Okružnog odbora) Ilmijje Mostar Nihad-ef. Ahmetović, danas je posjeto hafiza te klanjao džuma-namaz u Karađoz-begovoj džamiji. Tim povod OO Ilmijje Mostar je izdao saopćenje kojeg prenosimo u cjelosti:

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan nestalih osoba. U Bosni i Hercegovini se još uvijek traga za više od 7.600  osoba nestalih uslijed rata.

MKCK je zajedno sa porodicama nestalih, predstavnicima Instituta za nestale osobe BiH,  religijskim i političkim liderima, te volonterima Crvenog krsta/križa obilježio Međunarodni dan nestalih u Mostaru, gdje je poslata jasna poruka: Porodice nestalih imaju pravo da znaju šta se dogodilo njihovim najmilijima!

Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?