U nedjelju, 17. februara 2019. godine, u Džudža Džaferovoj džamiji u Tomislavgradu održana je skupština Medžlisa Islamske zajednice Tomislavgrad, na kojoj su predsjednik Izvršnog odbora medžlisa g. Ibrahim Kapetanović i glavni imam Amer-ef. Jugo predstavili  izvještaje o radu, te plan rada za narednu godinu. 

Skupštinom je predsjedavao Elmedin Tiro. 

Skupštini je prisustvovao i muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović. Muftija je posebno naglasio potrebu zajedničkog djelovanja.

"Držite se jedni drugih. Separiranje i odvajanje ne vodi ničemu. Nemojte očekivati da će neko drugi rješavati probleme. Naša zajednica je centralizirana, brine o svim njenim dijelovima i džematima. Na našem području ima medžlisa koji su u dosta složenijoj situaciji. Od glavnog imama očekujemo puno, da će u saradnji sa svojim imamima realizirati plan koji je predložen. Nadam se da će zajedno sa svim našim džematlijama graditi pozitivnu klimu povjerenja, vjere, jedinstva, zajedništva, solidarnosti, međumuslimanskog razumijevanja. To je najpreče", poručio je muftija.


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?