U petak, 30. aprila 2021. godine, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je u ramazanskoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Livno.

Muftija je održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Ćurčinici džamiji. U hutbi je govorio o spoznaji pravih vrijednosti i zahvalnosti na blagodatima, sa posebnim osvrtom na blagodati mjeseca ramazana. Podsjetio je na obavezu izdvajanja zekata u korist zajedničke blagajne muslimana, Bejtu-l-māla Islamske zajednice, čime se imovina ne umanjuje, nego se čisti i osigurava njen rast.

Nakon džuma-namaza upriličen je radni sastanak sa glavnim imamom hfz. Mahir-ef. Kevrićem i predsjednikom Izvršnog odbora Dževadom Hadžićem, koji su muftiju upoznali sa stanjem vjerskog života i realizacijom planiranih ramazanskih aktivnosti u džematima uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Ovom prilikom Medžlisu Islamske zajednice Livno poklonjen je kontigent naslova, koji su u izdanju Muftijstva i drugih organizacionih jedinica Islamske zajednice publikovani posljednjih godina.

Ova praksa realizovana je i u drugim medžlisima i džematima čime se želi ukazati na značenje knjige u mjesecu Knjige (Objave) i na važnost biblioteke u našoj kulturi.

  • livno1
  • livno2
  • livno4
  • livno5

Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?