U srijedu, 28. aprila 2021. godine, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je u ramazanskoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Prozor.

Muftija je najprije održao sastanak sa glavnim imamom Safet-ef. Pozderom i predsjednikom Okružnog odbora Ilmijje Mostar Nihad-ef. Ahmetovićem.

Glavni imam je upoznao muftiju o realizaciiji ramazanskih aktivnosti. Tokom razgovora posebno je naglašen i pohvaljen rad Mreže mladih koja je u toku mjeseca ramazana upriličila veliki broj posjeta starim, iznemoglim osobama i onim u potrebi, dostavljajući im iftare na kućna vrata.

Nakon klanjanja podne namaza u Čaršijskoj džamiji muftija se prigodnim vazom obratio prisutnima, govoreći o izazovima kroz koje prolazimo, ramazanskim blagodatima te porukama Bedra. Muftija je istakao da nas Bedr uvijek i iznova motiviše na istrajnost, odlučnost i požrtvovanost, kazujući nam da snaga, brojnost i moć oružja nisu bili presudni faktori pobjede muslimana, već njihova nepokolobljiva vjera, čistota srca i nijjeta, kao i jasan cilj kojem se teži i koji sve objedinjuje.

Zaključio je da duh Bedra živi i traje, jer je odjek njegovih univerzalnih poruka s nama i danas, i traži od nas da budemo posvećeni radu na sebi, popravljanju našeg stanja i vlastitih slabosti.

  • 1719
  • 1789
  • 17906
  • 1795

Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?