Sedmi po redu tradicionalni iftar Info servisa Medžlisa IZ-e Mostar, uslijed nepovoljnih vremenskih prilika, umjesto na platou ispod Starog mosta, održan je sinoć u sportskoj dvorani Osnovne škole „Zalik“.

Iftaru, koji je organiziran uz podršku Crvenog polumjeseca turskog grada Kajserija, prisustvovalo je nekoliko stotina mladića i djevojaka iz Mostara i drugih hercegovačkih gradova.

Generalni direktor ove humanitarne organizacije Šener Šekerdži prisutnima je prenio selame bratskog naroda Turske i njihovog predsjednika Redžepa Tajiba Erdogana. „Turski Crveni polumjesec je uvijek bio uz bratski bosanskohercegovački narod i dan danas je to tako“, kazao je Šekerdži.

Izraze zahvalnosti i dobrodošlice u ime organizatora iskazao je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić. Cilj organiziranja ovog iftara, kako je istakao, je pružanje kontinuirane podrške institucija Islamske zajednice svim mladima u njihovom nastojanju da imaju sretnu i nadom ispunjenu budućnost. Poteškoće s kojima su se suočili aktivisti Info servisa, prema riječima Arnel ef. Demirovića, ih neće pokolebati da nastave razvijati i unaprjeđivati tradiciju zajedničkog omladinskog iftara. „Mi ovo smatramo Božijom milošću. I dalje ćemo nastojati da našoj omladini pružimo priliku i mjesto za okupljanje i djelovanje“, poručio je ef. Demirović.


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?