U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Jablanica i Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Jablanica, u petak 23. februara 2024. godine, u Kino sali u Jablanici održano je treće po redu predramazansko predavanje na kojem je, nakon prof. dr. Izeta Terzića i Merseda-ef. Šabanovića, govorio hafiz Ammar Bašić.

Na početku, u ime organizatora, prisutnima se obratio Ekrem-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jablanica, koji je kazao kako hafiza Bašića nije potrebno posebno predstavljati. „Hafiz Ammar-ef. Bašić je poznat po svom jednostavnom, ali bliskom i elokventnom prikazu vjerskih načela u kojima brojni slušaoci i gledaoci uživaju, te se duhovno osnažuju“, kazao je glavni imam.

Kino sala u Jablanici je bila premala da primi sve one koji su željeli da čuju uvaženog hafiza koji je još jednom na nadahnut i inspirativan način podsjetio prisutne na važnost jačanja imana i redanja prioriteta u našim životima, te podsjetio prisutne da u ovom vremenu trebaju biti pametni i znati razlučiti istinu od neistine i prijatelje od dušmana.

S obzirom da se nalazimo na pragu mubarek mjeseca ramazana hafiz Bašić je govorio o aspektu ramazana i duhovnog jačanja, istaknuvši posebno rad na polju svijesti o Uzvišenom Allahu jer se upravo i ajet u kojem je naređen post završava sa sintagmom „da biste bili svjesni Allaha“.

Na kraju se zahvalio glavnom imamu Hodžiću i koordinatoru Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Jablanica Semir-ef. Jahiću na pozivu i gostoprimstvu.

Medžlis Islamske zajednice Jablanica nastavlja sa ciklusom predramazanskih predavanja, te će i narednog petka, ako Bog da, u Edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici biti upriličena predramazanska tribina.

 

(Medžlis Jablanica)