MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Predstavnici Islamske zajednice posjetili porodicu Admir ef. Vukovića

Rate this item
(0 votes)

Porodicu nastradalog Admir ef. Vukovića u Zavidovićima su 05. jula 2017. godine posjetili predstavnici Islamske zajednice: dr. Safija Malkić, ispred Uprave za vjerske poslove, mr. Emina Bešlija, ispred Ureda za društvenu brigu i Azra Kovačević, ispred MIZ-e Zavidovići.

Prilikom posjete,  porodici  rah. Admir ef. Vukovića, predstavnici Rijaseta Islamske zajednice  uručili su određenu novčanu pomoć i sagledali situaciju u kojoj se našla porodica Vuković.

Naime,  rah. Admir ef. bio je dugogodišnji imam u Tomislavgradu a iza njega je ostala  supruga Amra sa dvoje maloljetne djece, koji se trenutno nalaze u Zavidovićima.

Predstavnici Islamske zajednice saglasni su da je porodici  rah. Admir ef. Vukovića potrebno pomoći u prevazilaženju poteškoća u kojim su se našli, te da će Islamska zajednica pružiti podršku i  poduzeti određene mjere kako bi se na najbolji način pomoglo porodici tragično nastradalog imama.

 (www.islamskazajednica.ba)

Hadis Dana

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel