MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

U Potočarima klanjana dženaza za 71 žrtvu Genocida

Rate this item
(0 votes)

U Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari u utorak 11. jula obilježena je 22. godišnjica Genocida nad Bošnjacima i klanjana dženaza za 71 šehida, žrtavu Genocida.

Dženazu-namaz i dovu šehidima Genocida je predvodio Husein-ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ u BiH.

Zajedno s porodicama šehida dženaza-namazu su prisustvovali predstavnici vjerskog, društvenog i političkog života, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Vjerski dio programa obilježavanja 22. godišnjice Genocida nad muslimanima Bošnjacima i klanjanje dženaze-nemaza završeno je zajedničkim učenjem na kaburima i dovom.

Među 71 žrtvom kojima je klanjana dženaza nalazi se i sedam maloljetnika. Najmlađa žrtva koja je ukupana je 15-godišnji Damir Suljić, a najstarija Alija Salihović, rođen 1923. Porodice i prijatelji na rukama su prenijeli tabute sa Musalle do mezarja. Nakon ove dženaze u Memorijalnom centru u Potočarima ukopano je 6575 žrtva.

(www.islamskazajednica.ba)

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Koristis Facebook?

Možes koristiti isti nalog za prijavu na naš sajt.

Prijavi se sa Facebook nalogom

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel