MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Završna akademija vrtića Zemzem

Rate this item
(0 votes)

U četvrtak, 29. jula 2017. godine, u USRC „Mithad Hujdur Hujka“ upriličena je manifestacija povodom 10. godišnjice vrtića Zemzem i povodom završetka još jedne uspješne radne godine.

Na samom početku riječi dobrodošlice uputila je direktorica vrtića Minja Sefić. Istakla je da dječiji vrtić Zemzem slavi svoj deseti rođendan, te da je završnom akademijom vrtića ispraćeno 107 školaraca čija su mjesta već popunjena. Zahvalila se svim saradnicima vrtića, osnivaču Medžlizu islamske zajednice Mostar, mostarskom muftiji, roditeljima i djeci, te kolektivu vrtića.

Zatim se obratio predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac koji je izrazio svoje zadovoljstvo uspješnim radom ovog vrtića i čestitao na ostvarenim rezultatima.

U ime muftijstva mostarskog obratio se pomoćnik muftije za vjerske poslove Ilham -ef. Puce koji je prenio muftijinu poruku u kojoj je muftija između ostalog poručio da je vrtić Zemzem jedan od najrespektabilnijih projekata Islamske zajednice u Mostaru, te da se Islamska zajednica preko ovog odgojno-obrazovnog projekta otvorila prema javnosti i preko njega uspostavila dobru osnovu za saradnju sa brojnim roditeljima, državnim organima, drugim ustanovama i organizacijama, ali i kvalitetnu osnovu za misijsko djelovanje u mostarskoj javnosti.

Direktorica Sefić je ovom prilikom uručila prigodne poklone predsjedniku medžlisa i mostarskom muftiji, a u nastavku programa u lijepoj atmosferi i u prisustvu velikog broja roditelja i prijatelja vrtića, djeca su pokazala svoju kreativnost i umijeće kroz mnoštvo pjesmica, priča i recitacija.

 

Hadis Dana

Od Ebu Zerra, r.a. se prenosi da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, rekao: „Boj se Allaha gdje god bio, loše djelo poprati dobrim ono će ga obrisati i lijepo se prema ljudima ophodi“. (Tirmizi) Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel