MUFTIJSTVO MOSTARSKO

Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/mostarsk/public_html/arhiva/images/1764
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/1764
A+ A A-

Muftija posjetio biračka mjesta na području medžlisa Mostar, Čapljina i Stolac

Rate this item
(0 votes)

U petak, 7. decembra 2018. godine, održani su izbori za nivo džemata na kojima se biraju članovi džematskih odbora, zastupnici džemata u skupštini medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike.

Mostarski muftija Salem ef. Dedović u toku izbornog dana posjetio je medžlise Mostar, Čapljina i Stolac. U pratnji muftije bio je i rukovodilac službe za vjerske poslove Muftijstva mostarskog i član glavne izborne komisije Ilham ef. Puce.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar muftija je posjetio biračka mjesta u džematima Zalik i Opine.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Čapljina posjetio je biračka mjesta u džematima Čapljina i Rečice, a džuma-namaz muftija je klanjao u Topalovića džamiji u Čapljini.

Tumačeći kur’ansku suru “Asr” muftija je u hutbi govorio o važnosti vremena i pozvao vjernike da čine dobro, da istrajavaju u činjenju dobra, da učestvuju u džematskim aktivnostima, te da i sami iniciraju određene projekte i da budu korisni članovi društvene zajednice.

U kontekstu izbora koji se održavaju u Islamskoj zajednici muftija je još jednom naglasio da smo mi članovi zajednice koja ima svoj red, poredak i tačno utvrđene procedure koje se moraju poštovati.

Muftija je posjetio i biračka mjesta u džematima Aladinići-Crnići i Pješivac na području Medžlisa Islamske zajednice Stolac.

Tokom posjeta biračkim mjestima glavni imami, džematski imami i predsjednici biračkih odbora naglasili su da su biračka mjesta otvorena na vrijeme i da su izbori protekli u najboljem redu.

Muftija je izrazio zadovoljstvo organizacijom izbornog procesa istakavši važnost izbora za rad i funkcionisanje medžlisa, pa i Islamske zajendice u cjelini.

Image Gallery

{gallery}1764{/gallery}

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel