MUFTIJSTVO MOSTARSKO

Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/mostarsk/public_html/arhiva/images/1742
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/1742
A+ A A-

Klanjana dženaza Ibrahimu Ramiću, članu Izvršnog odbora Medžlisa IZ Trebinje

Rate this item
(0 votes)
Photo: Trebinjci Photo: Trebinjci

U petak, 19. oktobra 2018. godine, klanjana je dženaza rahmetli Ibrahimu Ramiću, članu Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Trebinje i aktivnom članu šire društvene zajednice. Posebno se istakao svojim sportskim angažmanom u fudbalskom klubu „Leotar“.

Dženazi su prisustvovali muftija mostarski Salem-ef. Dedović, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Ilham-ef. Puce, rodbina, prijatelji, poznanici, kao i mladi igrači fudbalskog kluba „Leotar“.

Pred klanjanje dženaze obratio se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje hafiz Sadik-ef. Fazlagić, koji je istakao doprinos rahmetli Ibrahima Ramića u radu Izvršnog odbora i u džematskim aktivnostima.

Prisutnim vjernicima obratio se i muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović, koji je kazao da je rahmetli Ibrahim cijelog života bio i ostao vezan za Trebinje i da je gradio mostove mira i suživota među ljudima.

Muftija je ocijenio pozitivnim to što je i u sali Skupštine grada Trebinje održana komemorativna sjednica povodom smrti rahmetli Ibrahima Ramića izražavajući nadu da će se sačuvati uspomena na njega i da će njegovo životno djelo biti motivacija i podstrek mladim ljudima da promovišu pozitivne ljudske vrijednosti.

Dženazu-namaz predvodio je trebinjski imam Sadmir-ef. Mustafić koji je bio blizak prijatelj rahmetli Ibrahima Ramića.

Image Gallery

{gallery}1742{/gallery}

Hadis Dana

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel