MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održan Bajramski koncert

Rate this item
(0 votes)

U povodu predstojećih mubarek dana Bajrama Medžlis Islamske zajednice Mostar i BZK Preporod sinoć su na platou ispred Narodnog pozorišta organizirali Bajramski koncert. Tematski prikladne ilahije i kaside ovom velikom muslimanskom Blagdanu interpretirali su pod dirigentskom palicom profesora Edina Kmetaša Ansambl i u pratnji orkestra SAWT“Mostarske kiše”, hor “El-Kamer”i hor “Misbah”.

Specijalni gost na tradicionalnom bajramskom koncertu ovog puta bio je Armin Muzaferija. „ Ovo ljeto je obilovalo brojnim muzičkim događajima u našem gradu koji nažalost imaju malo zajedničkog sa našom bošnjačkom tradicijom stoga smo odlučili da upriličimo ovaj koncert za sve one koji baštine istinska osjećanja prema našoj duhovnoj muzici“, kazao je predsjednik BZK Preporod G. D. Mostar Haris Omerika. On se najtoplije zahvalio Medžlisu IZ-e na uspješnoj saradnji i podršci ovom i sličnim programima.

U svakom dolasku u Mostar Armin Muzaferija crpi novu inspiraciju i poticaj za njegovanje muzičkog kulturnog nasljeđa Bošnjaka-muslimana. „Drago mi je da mogu biti dio bajramskih programa kako u Bosni i Hercegovini tako i u dijaspori. Muzika, generalno je duhovna hrana i mi muzičari trebamo poraditi na promociji pozitivne, zdrave muzike i zdrave kulture kod mladih ljudi“, rekao nam je Muzaferija.

Koncert je, na zadovoljstvo organizatora, pratilo nekoliko stotina građana Mostara, uglavnom mlađe starosne dobi.

(www.miz-mostar.com)

Hadis Dana

Od Ebu Zerra, r.a. se prenosi da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, rekao: „Boj se Allaha gdje god bio, loše djelo poprati dobrim ono će ga obrisati i lijepo se prema ljudima ophodi“. (Tirmizi) Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel