MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta Medžlisu Islamske zajednice Trebinje

Rate this item
(0 votes)

U petak, 16. juna 2017. godine, muftijstvo mostarsko organizovalo je zajednički iftar za džematlije Trebinja.

Iftar je upriličen u kompleksu Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, a pored mostarskog muftije mr. Salem –ef. Dedovića, predsjednika medžlisa dr. Haruna Bilalovića i v.d. glavnog imama Ilham –ef. Puce, iftaru je prisustvovalo 70 džematlija. 

U kratkom obraćanju nakon iftara predsjednik medžlisa dr. Harun Bilalović zahvalio se muftiji na ovoj gesti, te istakao važnost ovakvih okupljanja, druženja i zajedničkog djelovanja.

Iftaru su prisustvovale i koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam na nivou muftijstva Ramiza Bandić – Kafadar, profesorica matematike u Karađoz-begovoj medresi Sanja Kapetanović i koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam pri medžlisu Mostar Fatima Puce, a diplomantica Karađoz-begove medrese Đenana Marić prisutne je obradovala prekrasnim izvedbama ilahija.

Nakon akšam-namaza u Sultan Ahmedovoj džamiji proučen je Ja-sin pred duše svih šehida Trebinja.

Muftija je u svom obraćanju prisutnim vjernicima posebno istakao važnost istrajavanja u vjeri i činjenja dobrih djela, te pohvalio Trebinjce jer njeguju veliku ljubav prema svom rodnom gradu. Naglasio je da mu je uvijek drago posjetiti Trebinje, jer Trebinje je grad koji ima svoju dušu, bogatu povijest i veliko nasljeđe islamske kulture i tradicije, čime trebinjski muslimani mogu biti ponosni.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel