MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Obilježeno 26 godina od formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Rate this item
(0 votes)

Nizom programa u petak, 16. novembra 2018. godine, na području Hercegovine obilježena je 26. godišnjica formiranja 4. korpusa A RBiH.

Brojne delegacije jedinstvene organizacije boraca, saveza ratnih vojnih invalida, unije veterana, porodica poginulih boraca i šehida, udruženja zlatnih ljiljana tim povodom posjetile su mostarske Šehitluke i učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća prisjetile se šehida koji su živote izgubili u borbi za odbranu države Bosne i Hercegovine.

Nakon Mostara delegacije su posjetile i šehidska mezarja u Jablanici, Konjicu a program je završio svečanom akademijom u Konjicu.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović koji je istakao da su presude haškog tribunala dale pečat i vremenu i događajima koji su se zbivali na ovom prostoru.

Muftija je naglasio da je vrijeme da naši redovi budu kako Kur'an časni kaže kao „bedem čvrsti“, da budemo čvrsti i jedinstveni u probosanskoj, državnoj, državntvornoj ideji opstojnosti i opstanka naše zemlje i našeg naroda.

"Večeras ovdje, upečatljivo je bilo ovo otvaranje. Upečatljiva je slika ove mladosti, ovih mladih ljudi koji su u miru heroji kao što su njihovi očevi i njihova braća bili u ratu. Ova mladost i svi mi ovdje zajedno dokazujemo da Bosna i Hercegovina ima budućnost i u to treba čvrsto vjerovati, za tu ideju treba izgarati", kazao je muftija.

Prisutnima se obratio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je u svom obraćanju, između ostalog, naveo da je 4. korpus zajedno sa drugim korpusima bio garant očuvanja države Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević, kao i ratni komandant 4. korpusa Armije RBiH general Mustafa Polutak. U okviru obilježavanja upriličen je i vjerski program na haremu Čaršijske džamije, te na Trgu državnosti “Alija Izetbegović”, kod Centralnog spomen-obilježja Konjic.

 

Hadis Dana

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Koristis Facebook?

Možes koristiti isti nalog za prijavu na naš sajt.

Prijavi se sa Facebook nalogom

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel