MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Ramazanska posjeta Medžlisu Islamske zajednice Jablanica

Rate this item
(0 votes)

U srijedu, 22. ramazana, mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović boravio je sa saradnicima u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jablanica. Muftija je bio gost na zajedničkom iftaru kojeg je priredio Amil Babić, a kojem su prisustvovali i načelnik općine Salem Dedić, kantonalni ministar trgovine, turizma i zaštite okoline Ajdin Teletović, predsjednik Medžlisa Ramiz Zahirović, glavni imam Ekrem-ef. Hodžić, članovi Izvršnog odbora i drugi istaknuti članovi islamske zajednice u Jablanici.

Obraćajući se džematlijama u Čaršijskoj džamiji nakon teravih-namaza muftija je, između ostalog, govorio o vrijednostima mubarek mjeseca ramazana, a posebno o njegovoj posljednjoj trećini u kojoj se nalazi noć lejletu-l-kadr.

Muftija je govorio o jedinstvu vjernika i upozorio na opasnost fragmentiranja i raslojavanja rekavši da je ono štetno i pogubno.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel