MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Posjeta mostarskom džematu Balinovac - Podhum

Rate this item
(0 votes)

Mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović je  u okviru planiranih posjeta džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar sinoć pred teravih-namaz održao predavanje na tradicionalnoj ćurs-tribini koja se organizuje u hadži Ali bega Lafe džamiji u džematu Balinovac-Podhum. 

Muftija je iskazao zahvalnost i odao priznanje predsjedniku džematskog odbora akademiku prim. dr. hadži Emiru Fazlibegoviću koji već godinama kontinuirano organizuje ciklus predteravijskih tribina na kojima gostuju eminentni stručnjaci u različitim naučnim oblastima, kao i članu džematskog odbora umirovljenom profesoru Karađoz-begove medrese hadži Salihu Bešiću koji također daje značajan doprinos u radu džematskog odbora.

Muftija je govorio o srednjem putu islama, te o brojnim ramazanskim blagodatima koje nam je Uzvišeni Stvoritelj podario u ovom odabranom mjesecu. Istakao je i potrebu jedinstva i zajedničkog djelovanja na putu činjenja dobra.

Teravih-namaz je predvodio pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar Kenan-ef. Ovčina.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel