MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Održana skupština Medžlisa Islamske zajednice Jablanica

Rate this item
(2 votes)

U subotu, 10. februara 2018. godine, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Jablanica. Skupštinu je otvorio Said ef. Husrep sa kraćim ašeretom. Nakon ašereta i uvodnih riječi Skupština je jednoglasno usvojila dnevni red te izabrala radno predsjedništvo, zapisničara i ovjerivače zapisnika. Skupštinom je predsjedavao Edin Idrizović.

Glavni imam h. Ekrem ef. Hodžić je izložio izvještaj o vjersko-prosvjetnom radu u protekloj godini. Istaknuti su rezultati koji su postignuti na vjerskom polju djelovanja od kojih se posebno izdvajaju rezultati u mektebskom poučavanju, aktivnosti aktiva žena medžlisa Jablanica, aktivnosti u radu s mladima, kao i rad na unapređenju vakufske imovine. H. Ekrem ef. Hodžić je naglasio da se prethodne godine dosta radilo na vjerskom planu te da je protekla godina bila bogata raznovrsnim sadržajima redovnim mjesečnim tribinama, predavanjima promocijama knjiga, hafiskoj dovi, te obilježavanjem svih važnih događaja prigodnim programima. Glavni imam je istakao zapažene rezultate na polju mektebske nastave gdje su naši polaznici ponovo bili na visini zadatka posebno Rukaja Konjarić koja je i prethodne godine učestvovala na finalnom takmičenju mektebske nastave iz kiraeta te Minela Balić koja je osvojila drugo mjesto na nivou Muftijstva.

Zastupnicima Skupštine se obratio i predsjednik Medžlisa h. Ramiz Zahirović koji je izrazio zadovoljstvo zbog brojnih uspješno realizovanih projekata i aktivnosti te najavio da će se aktivnossti Medžlisa i u ovoj godini ako Bog da kretati u istom pravcu s posebnim akcentom na iznalaženju najboljeg rješenja za vakufsku parcelu u centru grada.

Poslije iscrpne diskusije jednoglasno su prihvaćeni svi izvještaji o radu službi Medžlisa IZ Jablanica za prošlu godinu, usvojen je i Plan rada za 2018. godinu, te finansijski izvještaj za 2017. godinu te finansijski plan Medžlisa za 2018. godinu.

Nakon radnog dijela Skupštine zastupnicima se obratio izaslanik Muftije mostarskog Ilham ef. Puce koji je prenio selame Muftije  te odao priznanje za izuzetnu organizaciju rada Medžlisa u cjelini i za rezultate koji su postignuti u 2017. godini pod rukovođenjem predsjednika i glavnog imama.

Ilham ef. Puce je posebno pohvalio rad imama i muallima i čestitao im na uspješnoj realizaciji vjersko-prosvjetnog i odgojnog plana aktivnosti u svim džematima.

Skupština je protekla u izuzetno pozitivnoj atmosferi u edukativnim prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici. Nakon završetka Skupštine upriličen je ručak a nakon ručka zastupnici su klanjali podne namaz i na taj način završili ovo ugodno subotnje popodne u Jablanici.

(www.medzlis-jablanica.ba)

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel