MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Sadik -ef. Fazlagić novi glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje

Rate this item
(0 votes)

U petak, 19. januara 2018. godine, mostarski muftija mr. Salem –ef. Dedović boravio je sa saradnicima u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Trebinje.

Na početku se muftija susreo sa članovima Izvršnog odbora medžlisa, a zatim je u Osman-pašinoj džamiji prije džuma-namaza svečano predstavio novog glavnog imama Sadik –ef. Fazlagića.

Muftija je naglasio da novi glavni imam posjeduje kvalitetne stručne reference i da je ostvario zapažene rezultate u svom dosadašnjem radu u džematu Crnići – Aladinići na području Medžlisa Islamske zajednice Stolac.

Iskazao je zahvalnost dosadašnjem v.d. glavnom imamu Ilham –ef. Puce, kao i imamu Sadmiru -ef. Mustafiću za trud i posvećenost poslovima.

Upoznao je prisutne da se novi glavni imam priprema i za polaganje hifza i postizanje najčasnijeg zvanja hafiza Kur’ana časnog, te da će, ako Bog da, biti prvi trebinjski hafiz nakon rahmetli hafiza Hasan –ef. Babovića, koji je bio imam Osman – pašine džamije.

Muftija je izrazio uvjerenje da Sadik –ef. može uspješno obavljati poslove glavnog imama i istakao da očekuje da će u svom radu imati punu podršku.

Klanjanje džuma-namaza predvodio je i hutbu održao glavni imam Sadik –ef. Fazlagić, a nakon namaza čestitali su mu i izrazili dobrodošlicu predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Trebinje dr. Harun Bilalović, članovi Izvršnog odbora i prisutne džematlije.

Sadik -ef. Fazlagić, rođen je 25. februara 1980. godine u Trebinju. Otac mu je poginuo kao šehid na početku proteklog rata.

Završio je Karađoz-begovu medresu u Mostaru 1999. godine kao učenik prve poslijeratne generacije. Diplomirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Jednu studijsku godinu boravio u Pakistanu, gdje je sticao znanje iz arapskog i engleskog jezika. Predano radi na učenju hifza Kur'ana časnog.

U periodu od 2002. do 2004. godine radio je kao nastavnik islamske vjeronauke u Osnovnoj školi na Domanovićima i Opličićima, a zatim i u Osnovnoj školi „Salko Pezo“ u Mostaru.

U razdoblju od 2004. do 2009. godine obavljao dužnost imama i hatiba u Kazneno-popravnom zavodu „Radobolja“ u Mostaru.

Od 2009. godine obavljao je dužnost imama, hatiba i muallima u džematu Crnići - Aladinići,  Medžlis Islamske zajednice Stolac. U svom dosadašnjem radu rukovodio je brojnim projektima i aktivnostima od značaja kako za Islamsku zajednicu, tako i za širu društvenu zajednicu.

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel