MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Saopćenje za javnost povodom napada na Osman-pašinu džamiju

Rate this item
(3 votes)

Povodom najnovijeg napada na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, Muftijstvo mostarsko izdalo je saopćenje za javnost:

Muftijstvo mostarsko oštro osuđuje sinoćnji vandalski napad na Osman-pašinu džamiju u Trebinju, kada su oštećena vrata na abdesthani džamije, njena unutrašnjost i načinjena znatna materijalna šteta.

Podsjećamo da je ovo drugi napad na Osman-pašinu džamiju u posljednjih dvadesetak dana. Ovaj ponovni napad unio je nemir među trebinjske Bošnjake i odaslao im nedobrosusjedsku poruku.

Očekujemo od nadležnih civilnih organa vlasti da javno osude napad na vjerski objekat i nadamo se da će nadležni policijski organi odlučnom istragom razotkriti počinioca ili počinioce ovoga nedjela i izreći primjerene sankcije.

Našim vjernicima upućujemo poruku da hrabro i strpljivo podnesu iskušenje koje ih je zadesilo, sa vjerom u Dragoga Boga, odani svom rodnom kraju, njegujući i dalje kulturu suživota.

 

Hadis Dana

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Požurite sa dobrim djelima, jer će se pojavljivati smutnje koje će nastupati kao dijelovi mrkle noći; čovjek će osvanuti kao vjernik, a omrknuti kao nevjernik, ili će omrknuti kao vjernik, a osvanuti kao nevjernik - prodavat će svoju vjeru za dunjalučke stvari." Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel