MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Na Mostaru se lomi sudbina čitave države

Rate this item
(0 votes)

Jedinstvena organizacija boraca Grada Mostara u petak, 15. jula, je posjetom šehidskim spomen obilježjima u Dračevicama, Gnojnicima  i Kočinama obilježila 23. godišnjicu odbrane južnog dijela Mostara.

Obilježavanju ovog važnog datuma iz odbrambeno oslobodilačkog rata prisustvovalo je stotinjak demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih pripadnika AR BiH. Tog dana su pripadnici 48 brdske brigade, samostalnog bataljona „Šargan“, artiljerijskih jedinica IV Korpusa i pripadnici protiv vazdušne odbrane 41. Slavne mostarske brigade odbili snažan vojni napad HVO-a i Hrvatske vojske.

Govoreći o potrebi i značaju obilježavanja važnih datuma iz vremena agresije na Mostar i BiH mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović je istakao kako oni "trebaju poslužiti kao putokaz za osmišljavanje bolje sadašnjosti i izvjesnije budućnosti".

"Trebamo biti posvećeni našim obavezama i dužnostima koje su nam povjerene. Naš Grad Mostar nosi svih ovih godina golemo breme svih ovih ratnih i poratnih godina. Na Mostaru se lomi čitava sudbina naše države i naš narod nosi golem teret", kazao je muftija. 

Osvrnuo se i na  aktuelne društvene kontekste koji vladaju u gradu pozvavši prisutne "da budu usmjereni na sebe i da očuvaju svoje dostojanstvo i nacionalno jedinstvo". 

"Najveća boljka našeg naroda kroz historiju bio je problem unutrašnje slabosti koje su slabile njegovu organizaciju“, upozorio je muftija osvrnuvši se na neke medijske natpise koji aludiraju na odustajanje od afirmacije nacionalnog i vjerskog identiteta i njegovog očuvanja. „U ovom gradu oduvijek je bilo važno i biće ko je kojeg imena, ko je kojeg nacionalnog opredjeljenja i kojeg je jezika. Samo su bila došla neka vremena koja su nam nametala ideju da to nije važno. Mi se trebamo osloniti na sebe, na svoje resurse i trebamo očuvati svoje lično i nacionalno dostojanstvo“, rekao je muftija Dedović.

/www.starmo.ba

Hadis Dana

"Strogo se cuvajte sumnjicenja, jer je sumnjicenje najlazniji govor." Buharija i Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Koristis Facebook?

Možes koristiti isti nalog za prijavu na naš sajt.

Prijavi se sa Facebook nalogom

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel