MUFTIJSTVO MOSTARSKO

Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/mostarsk/public_html/arhiva/images/1258
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/1258
A+ A A-

Povodom Lejletu-l-Bedra muftija boravio u Trebinju

Rate this item
(0 votes)

Medžlis Islamske zajednice Trebinje je u utorak, 21.6.2016. godine, povodom mubarek noći Lejletu-l-Bedr organizovao program pod nazivom „Sjetimo se Bedra“.

Program je počeo zajedničkim iftarom u avliji Medžlisa Islamske zajednice Trebinje gdje se iftarilo oko šezdeset postača, a iftar je organizovalo Muftijstvo mostarsko na čelu sa muftijom Salem -ef. Dedovićem.

Nakon klanjanja akšam-namaza u Osman-pašinoj džamiji trebinjski imam Sadmir -ef. Mustafić uputio je riječi dobrodošlice u ime Medžlisa Islamske zajednice Trebinje. Zahvalio se muftiji na posjeti u ovoj odabranoj noći, te na organizovanom iftaru za Trebinjce. Također je poželio dobrodošlicu mr. Samedinu Kadiću, asistentu sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, hafizima i učačima Kurana koji su također došli iz Sarajeva kako bi uljepšali ovu posebnu noć muslimanima Trebinja. 

Uslijedio je program učenja Kurana i ilahija gdje su učači bili: hfz. Adbussamed Podojak, hfz. Salahuddin Hussein, Ibrahim Bilčević i Mirza Ganić. Mladi učači su svojim glasovima i izvedbama oduševili sve pristune.

Nakon završetka tog dijela programa mr. Samedin Kadić, kao gost predavač, je ukazao na nekoliko bitnih poruka Bedra, te je prokomentarisao pojedine dijelove sure Kehf. 

Na kraju samog programa džematlijama u Osman-pašinoj džamiji se obratio mostarski muftija Salem -ef. Dedović. Muftija je naglasio da Bedr u sebi nosi mnoge poruke od kojih je posebno naglasio potrebu zajedništva i istrajavanja u vjeri. Pozvao je prisutne vjernike da posebno u mjesecu Ramazanu istrajavaju u činjenju dobrih djela nadajući se Božijoj milosti i nagradi.

Program je završio učenjem dove od strane vršioca dužnosti glavnog imama Ilhama -ef. Puce, te klanjanjem teravih namaza.

Image Gallery

{gallery}1258{/gallery}

Hadis Dana

Od Ebu Zerra, r.a. se prenosi da je Poslanik, sallallahu 'alejhi we sellem, rekao: „Boj se Allaha gdje god bio, loše djelo poprati dobrim ono će ga obrisati i lijepo se prema ljudima ophodi“. (Tirmizi) Bejheki

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel