MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Pitanje Mostara i Hercegovine, prije svega, jeste političko pitanje Bošnjaka u Bosni i Hercegovini

Rate this item
(0 votes)

Na prijedlog mostarskog muftije Salem -ef. Dedovića Skupština Medžlisa IZ Mostar na svojoj redovnoj sjednici održanoj  13.2.2016. godine u Mostaru usvojila je Zaključak o aktuelnim procesima uređenja Grada Mostara.

"Skupština Medžlisa IZ Mostar podsjeća sve političke subjekte koji učestvuju u političkom životu BiH da se pregovori oko uređenja Mostar ne mogu i ne smiju voditi na štetu bošnjačkog naroda.

Bošnjaci Mostara su uložili sve što su mogli uložiti za jedinstveni Mostar i ne može im se poturati nikakva insinuacija da oni to ne žele. Mi ne možemo šutiti ni na kakve izazove i pitanja koja se u ovom trenutku postavljaju. Glas bošnjačke politike mora biti glasniji i jasniji. Pitanje Mostara i Hercegovine, prije svega, jeste političko pitanje Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Stoga, pozivamo sve koji žele da nam se pridruže u procesima očuvanja našega dostojanstva i životnog prostora, da to nedvosmisleno i otvoreno učine, a oni koji traže druge koncepte izvan tog neka ih traže za sebe", stoji u saopćenju Skupštine koje je potpisao predsjedavajući Ibrahim Kašić.    

Hadis Dana

"Strogo se cuvajte sumnjicenja, jer je sumnjicenje najlazniji govor." Buharija i Muslim

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Koristis Facebook?

Možes koristiti isti nalog za prijavu na naš sajt.

Prijavi se sa Facebook nalogom

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel