MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Izabrano rukovodstvo Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar

Rate this item
(0 votes)

Na sastanku mostarskih imama, koji je održan jučer u vakufskom Studentskom hotelu Mostar izabrano je rukovodstvo Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar. Sastanku su prisustvovali i muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Ilham-ef. Puce.

Na početku sastanka dosadašnji predsjednik Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar Enver ef. Husnić predstavio je kraći izvještaj o radu. Posebno je istakao humanitarno-socijalne projekte koje je Ilmijja realizovala.

Zatim se prisutnim obratio mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović. Muftija je pohvalio projekte obrazovnog, edukativnog, humanitarnog, socijalnog i sportsko-rekreativnog karaktera koje organizuje Udruženje Ilmijje.

Izrazio je nadu da će se Udruženje Ilmijje dodato osnažiti i ojačati na području našeg Muftiluka, koji je teritorijalno najveći u državi.

„Ilmijja je za razuđeni i raštrkani prostor našeg Muftiluka jako važna. Ona ovdje ima tradiciju, ima kontinuitet, ima značaj. Treba da ga ima i u budućnosti. Trebamo unijeti više volje i više energije na tom planu“, rekao je muftija.

Govoreći o organizaciji XVIII  sportskih susreta članova Udruženja ilmijje i zaposlenika Islamske zajednice u BiH i dijaspori, koji su održani 2016. godine u Mostaru muftija je posebno istakao podršku Sportskog saveza Grada Mostara i tadašnjeg predsjednika rahmetli Hasana Šišića, te je pozvao prisutne da prouče Fatihu u znak sjećanja na njega.

Nakon izbornog procesa kojeg su proveli izabrani članovi Biračkog odbora u sastavu Ilham–ef. Puce (predsjednik), Dino–ef. Maksumić (član) i Jusuf–ef. Kafadar (član) utvrđeni su sljedeći rezultati:

Za predsjednika Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar izabran je Mustafa-ef. Jelovac, a za sekretara Sanjin-ef. Šahić. Izabrani delegati u Skupštinu Udruženja Ilmijje su Šefik-ef. Čavčić i Ammar-ef. Čopelj.

 

We have 5 guests and no members online

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel