MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

S područja Mostarskog muftijstva sedam novih zastupnika u Saboru IZ-e u BiH

Rate this item
(0 votes)

U narednom mandatom periodu 2019-2023. godine u radu Sabora IZ-e u BiH s područja mostarskog muftijstva učestvovat će sedam novoizabranih sabornika: Damir Sadović, Ćamil Tabaković s izbornog područja Medžlisa Mostar, Dževad ef. Hadžić s izbornog područja medžlisa Livno, Tomislavgrad i Glamoč, Tarik Mujanović s izbornog područja medžlisa Ljubuški, Čapljina i Stolac, Sadet ef. Bilalić s izbornog područja medžlisa Trebinje, Gacko, Bileća i Nevesinje, Džemail Ćibo s izbornog područja Medžlisa Konjic i Ramiz Zahirović s izbornog područja medžlisa Jablanica i Prozor.

Tako je odlučilo danas u Mostaru izborno tijelo za izbor sabornika u mostarskom okrugu koje broji 192 člana, odnosno predstavnika 96 džemata iz 14 medžlisa. Glasanju je prisustvovao i mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović koji se u svom obraćanju zahvalio svim delegatima na učešću na izborima kao i u svim aktivnostima koje provode u svojim sredinama. „Ovo je samo jedan dio brige i odgovornosti koju pokazujete prema radu Islamske zajednice“, kazao je muftija.

Podsjetio je na neke od specifičnosti s kojima se Islamska zajednica susreće u svom radu na području Muftijstva koje je najrasprostranjenije muftijstvo u Bosni i Hercegovini. On se zahvalio i sabornicima u proteklom mandatu s područja Muftijstva, koji su svojim radom i doprinosom davali poseban ton u radu najvećeg zakonodavnog organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

We have 6 guests and no members online

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel