MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Muftija posjetio Nevesinje pred svečano otvorenje Careve džamije

Rate this item
(0 votes)

U srijedu, 13.4.2016. godine, mostarski muftija Salem ef. Dedović sa saradnicima posjetio je Nevesinje. Muftija se upoznao sa dinamikom radova na obnovi Careve džamije čije je svečano otvorenje najavljeno za 24. april ove godine.

Tim povodom muftija Dedović, predsjednik Medžlisa IZ-e Mostar Ramiz Jelovac, predsjednik Medžlisa IZ-e Nevesinje Šerif Kujan i nevesinjski imam Mehmed ef. Čopelj sastali su se sa načelnikom opštine Nevesinje Momčilom Šiljegovićem.

Tokom posjete Nevesinju muftija se sastao i sa nevesinjskim parohom i njegovim saradnicima. Iskazao je zahvalnost za podršku koju pravoslavna crkva u Nevesinju pruža u obnovni nevesinjskih gradskih džamija. Ta podrška je posebno važna kod obnove džamije Velijudina Bakrača (Dugalića džamije) koja graniči sa pravoslavnim hramom u Nevesinju.

Svečano otvaranje Careve džamije je veliki događaj ne samo za muslimane u Nevesinju već i za cijelu Hercegovinu jer se radi o jednoj od najstarijih i najprostranijih džamije u ovom dijelu naše zemlje. „To će biti prva munara koja se ponovo, nakon 25 godina,  uzdiže u ovom gradu. Ona je važan simbol našeg vjerskog i kulturološkog trajanja. Gradu Nevesinju i ovoj regiji vraćamo i taj simbol i nadamo se da će ona otvoriti nove perspektive za naše postojanje na ovom prostoru.“, kazao je muftija.

 

Hadis Dana

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Cancel