Povodom preseljenja na bolji svijet šejha Sirije ef. Hadžimejlića mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović uputio je taziju porodici i Tarikatskom centru u BiH, koju prenosimo u cjelosti.

Poštovani, 

Povodom preseljenja na bolji svijet šejha Sirije ef. Hadžimejlića, dugogodišnjeg predsjednika Tarikatskog centra u BiH, upućujem članovima porodice i Vama, koji ste s rahmetlijom sarađivali u dobru, izraze najdubljeg suosjećanja.

U ovoj tužnoj prilici mi u Muftijstvu mostarskom dijelimo Vašu tugu i bol, znajući da je šejh Sirija ef. Hadžimejlić bio jedan od ključnih ljudi za obnovu tradicije mevluda i zikra u tekiji na Vrelu Bune u Blagaju. Na toj tradiciji utemeljena je najstarija i najmasovnija vjersko-kulturna manifestacija na području Hercegovine, na koju smo posebno ponosni.

Za njega nas vežu lijepe i drage uspomene, razumijevanje i plodna saradnja na planu realizacije tarikatskih aktivnosti u Hercegovini. Svojim radom i djelovanjem ostavio je značajan trag i djelo vrijedno poštovanja.

Molimo Milostivog Allaha da podari sabur i olakšanje porodici, da snagom imana podnesu ovo veliko iskušenje, a da se rahmetliji smiluje, da ga obaspe svojom milošću i podari mu Džennet, najljepšu nagradu za njegovu dugogodišnju posvećenost svojoj vjeri i Zajednici.

Inna lillahi we inna ilejhi radži'un.

Muftija mostarski

mr. Salem-ef. Dedović 


Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?