Mostarski muftija dr. Salem ef. Dedović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Trebinje, u petak, 31. maja 2024. godine.

Muftija je u Osman-pašinoj džamiji održao hutbu i predvodio džuma-namaz. U hutbi je, između ostalog, govorio o ibadetu kurbana, jačanju imana i svijesti o Uzvišenom Stvoritelju, zahvalnosti na nebrojenim blagodatima, te o potrebi očuvanja vjerskog, kulturnog i nacionalnog identiteta.

Nakon džuma-namaza u bosanskoj sobi, u sjedištu Medžlisa, održan je sastanak sa glavnim imamom hfz. Sadik-ef. Fazlagićem, predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Miralemom Hadžimahovićem, članovima Izvršnog odbora Muhamedom Edhemovićem i Arminom Bešovićem i koordinatoricom Odjela za brak i porodicu Sabinom Fazlagić.

Rukovodeći ljudi Medžlisa su informisali muftiju o stanju vjerskog života u Trebinju, projektima čija realizacija je u toku, te o aktivnostima na planu zaštite i unapređenja vakufske imovine.

Muftija je pohvalio odgovoran pristup u radu Medžlisa što je posebno vidljivo kroz brigu o vakufskoj imovini, zahvaljujući čemu je otvoren prvi halal restoran u Trebinju, u vakufskj kući u Starom Gradu, u blizini Sultan Ahmedove džamije i sjedišta Medžlisa.

Vakufska kuća u kojoj je otvoren halal restoran kupljena je prilozima trebinjskih muslimana i muslimanki i drugih prijatelja, a uz pomoć donatora je renovirana.