Kulturno vjerskim programom pod nazivom „Sjećanje i ponos“ u Rabini kod Mostara obilježena je godišnjica stradanja civila i evocirane uspomene na poginule mještane ovoga sela.

Mostar -- "Spomen soba agresije na Mostar" u naselju Donja Mahala svečano je otvorena u petak uveče, uz prisustvo velikog broja građana i zvanica, te prigodan kulturno-umjetnički program.

Na platou Podveležja Mostarci su u subotu, 15. juna, u okviru tradicionalne manifestacije "Putevima pobjede Armije RBiH", obilježili godišnjicu pobjede u ovom dijelu Mostara i oslobađanja grada od srpskog agresora 1992. godine.

U četvrtak, 13. juna 2019. godine, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović prisustvovao je dženazi rahmetli Vahidu Čoliću, džematliji džemata Borovčići u Nevesinju.

Nakon što je poklonjena hatma dova pred dušu šehida Podveležja, poginulih i ubijenih u odbrani Mostara i suverenitet Bosne i Hercegovine, ispred turbeta, podignutog u ovom mjestu u znak trajnog sjećanja na njihovu žrtvu, sinoć je upriličen prigodan kulturno vjerski program.

HADIS DANA

‎"Čovjek je vjere svog prijatelja, pa neka čovjek gleda s kim će se družiti." Ahmed, Ebu Dawud, Tirmizi

Islamski centar Mostar

Nekadasnja linija razgranicenja kao linija pomirenja?