MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Klanjana dženaza Ibrahimu Ramiću, članu Izvršnog odbora Medžlisa IZ Trebinje

Rate this item
(0 votes)
Photo: Trebinjci Photo: Trebinjci

U petak, 19. oktobra 2018. godine, klanjana je dženaza rahmetli Ibrahimu Ramiću, članu Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Trebinje i aktivnom članu šire društvene zajednice. Posebno se istakao svojim sportskim angažmanom u fudbalskom klubu „Leotar“.

Dženazi su prisustvovali muftija mostarski Salem-ef. Dedović, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Ilham-ef. Puce, rodbina, prijatelji, poznanici, kao i mladi igrači fudbalskog kluba „Leotar“.

Pred klanjanje dženaze obratio se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje hafiz Sadik-ef. Fazlagić, koji je istakao doprinos rahmetli Ibrahima Ramića u radu Izvršnog odbora i u džematskim aktivnostima.

Prisutnim vjernicima obratio se i muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović, koji je kazao da je rahmetli Ibrahim cijelog života bio i ostao vezan za Trebinje i da je gradio mostove mira i suživota među ljudima.

Muftija je ocijenio pozitivnim to što je i u sali Skupštine grada Trebinje održana komemorativna sjednica povodom smrti rahmetli Ibrahima Ramića izražavajući nadu da će se sačuvati uspomena na njega i da će njegovo životno djelo biti motivacija i podstrek mladim ljudima da promovišu pozitivne ljudske vrijednosti.

Dženazu-namaz predvodio je trebinjski imam Sadmir-ef. Mustafić koji je bio blizak prijatelj rahmetli Ibrahima Ramića.

Ko je na portalu: 39 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani