MUFTIJSTVO MOSTARSKO

A+ A A-

Omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila Nevesinje, Gacko i Bileću

Rate this item
(0 votes)

U okviru Mreže mladih Muftijstva mostarskog, omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila je jučer Nevesinje, Gacko i Bileću.

Obišli su rodnu kuću Safvet-bega Bašagića, lokalitet turbeta Smail-age Čengića, lokalitet džamije Osman-paše Kazanca, džamiju Gazi Hasan-paše Predojevića.

Nekada od mladih treba učiti kako se voli Domovina i vjera.

Ako bismo htjeli na pravilan način razumjeti neke hadise Allahovog Poslanika a.s., u kontekstu njihovog povoda i okolnosti u kojima su izrečeni, razumjeti i revidirati naš odnos prema povratnicima koji su blagoslovljeniji od drugih jer žive u blagoslovljenim krajevima.

Tako su, naime, u hadisima spominjana Sirija i neka druga mjesta, ne zato što su sama po sebi sveta, nego što ih je Poslanik svojim riječima posvetio kada je kazao da su blagoslovljeni oni koji se u njima nastane.

Zapravo, s ciljem da sačuvaju islam u pograničnim zonama ili na granici, kako mi volimo kazati.

Prema ovim krajevima i ovim ljudima, ovoj malobrojnoj, ali odabranoj skupini, ova omladina iz Hercegovine pokazala je kako se treba odnostiti s poštovanjem i uvažavanjem.

(www.hayat.ba)

 

 

Ko je na portalu: 56 gostiju i nema prijavljenih članova

| MUFTIJSTVO MOSTARSKO | Adresa: Trg Musala br. 1, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina, ID broj: 4227550990007, Transakcijski račun: 1604605500006981; tel/fax: 036 551 089; Web site: www.muftijstvo-mostarsko.ba; E-mail: muftijstvo.mo@bih.net.ba | ALL RIGHST RESERVED

Prijava ili Registruj

Prijava na portal

Registruj

Registracija
ili Odustani